Yardım Merkezi
Hesap İşlemleri
Geri Dön
  • Bilgi Portali
  • Yeni Hesap Açma
  • Hesap Açtıktan Sonra
Kurumsal Hesap
Geri Dön
  • Mağaza
İlan İşlemleri
Geri Dön
  • İlan Verme
  • İlan Düzenleme
  • İlanı Yayına Alma
  • İlanı Yayından Kaldırma
  • Ek İlan
  • İlan Hizmetleri
  • İlan Görüntüleme İşlemleri
  • e-Devlet Hesap Doğrulama Sistemi
İlan Arama
Geri Dön
  • İlan Arama
  • Sıralama Çeşitleri
Dopingler
Geri Dön
  • Doping Hakkında Bilgiler
  • Doping Ücretleri
Ürün ve Hizmetlerimiz
Geri Dön
  • Doğal Reklam
  • Hasar Sorgulama Servisi
  • Projeler
Yasal Bilgilendirmeler
Geri Dön
  • Kanun Ve Yönetmelik
  • Kararlar
  • Resmi Kurum Bilgilendirmesi
Sözleşmeler

“İlkbizde” Bireysel Hesap/Üyelik Sözleşmesi

 

  1. Sözleşmenin Tarafları;

 

İş bu sözleşme “www.ilkbizde.com.tr” isimli alan adı, bu alan adına bağlı alt alan adları ve “İlkbizde” isimli mobil uygulamasının sahibi ve işletici yöneticisi olan İlkbizde E-Ticaret Gayrimenkul  ve Otomotiv Hizmetleri  Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile bu internet sitesi ve mobil uygulama sistemine üye olarak hesap açan hesap sahipleri arasında hesap sahiplerinin sisteme üyelik şartlarını kabul ederek üye olması ile elektronik ortamda akdedilerek yürürlüğe girmiştir. İş bu sözleşmede bundan sonra “www.ilkbizde.com.tr” uygulama sisteminin sahibi ve uygulama yöneticisi olan İlkbizde E-Ticaret Gayrimenkul  ve Otomotiv Hizmetleri  Sanayi Ticaret Limited Şirketi “ilkbizde” olarak, sisteme üye olarak hesap açan gerçek veya tüzel kişiler ise “hesap sahibi/üye” olarak anılacaktır.

 

  1. Sözleşmede Yer Alan Tanımlar;

 

Sistem                                           :www.ilkbizde.com.tr” isimli alan adı ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan “İlkbizde’nin” hizmetlerini sunduğu internet sitesi ve/veya mobil uygulamalar.

Kullanıcı                                      :Sisteme erişim sağlayabilen her gerçek veya tüzel kişi.

Hesap Sahibi/Üye                       :Sisteme üyelik sözleşmesini kabul edip üye olarak hesap açan ve sistem dahilinde sunulan hizmetlerden belirlenen koşullar dahilinde yararlanan gerçek veya tüzel kişi kullanıcılar.

Bireysel Hesap Sahibi                :Sistemde hesap oluşturan, mesleki veya ticari amaç gütmeksizin sistem dahilinde sunulan hizmetlerden belirlenen koşullar dahilinde yararlanan kullanıcı.

Bireysel Hesap                            :Bireysel Hesap oluşturmak isteyen kullanıcının sistemdeki Bireysel Hesap Formunu doğru ve eksiksiz doldurup iş bu sözleşmeyi de elektronik ortamda kabul etmesi üzerine “İlkbizde” tarafından yapılan bildirim ile kazanılan statüdür. Bu statü kazanıldıktan sonra hesap sahibinin kendisi tarafından oluşturulan “kullanıcı adı” ve “şifre” ile giriş yaparak sistem üzerinde eriştiği hesap sahibine özel sayfaların tamamıdır.

Hesap Sözleşmesi                       :Sisteme katılma, üye olma şartlar ve koşullarını düzenleyen iş bu sözleşme ile sisteme iş bu sözleşmenin ekleri olarak eklenen veya ileride eklenebilecek olan asıl sözleşmenin ayrılmaz parçası sayılan ve kullanıcı tarafından elektronik ortamda verilen onay ile akdedilen ve kullanıcının sözleşme şartlarını bir bütün olarak kabul ettiği sözleşme.

Hizmetler                                     :Sistem içerisinde üyenin işbu Bireysel Hesap/Üyelik Sözleşmesi içerisinde yazılı şartlarda iş ve işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla İlkbizde tarafından sunulan uygulamalardır. İlkbizde tarafından sistem içerisinde sunulan hizmetlerde gerekli görüldüğü takdirde dilediği zaman değişiklikler ve güncellemeler yapabilir. Yapılan değişiklikler ve güncellemeler üyenin onayını gerektiriyorsa üyeye sistemden üzerinden duyurularak yeniden onayı alınabilir, yeni şartlar onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Onayı gerekmeyen değişiklik ve güncellemeler ise üyeye sadece sistem üzerinden duyurulur, bu halde ise yeni şartlar sistemde duyurulduğu tarihte yürürlüğe girer.

İçerik                                           :Sistemde yayınlanan ve erişimi mümkün olan her türlü bilgi, yazı, dosya, resim, video, rakam vb. görsel, yazımsal ve işitsel imgeler.

İlkbizde Arayüzü                       :İlkbizde tarafından geliştirilerek oluşturulan ve sisteme yüklenen içeriklerin üyeler tarafından görüntülenebilmesi ve kullanılabilmesi için İlkbizde veri tabanından sorgulanan, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan ve tüm fikri hakları İlkbizde’ye ait olan tasarımlar içerisinde sistem üzerinden yapılabilecek her türlü işlemin gerçekleştirilmesi için bilgisayar programına komut veren internet sayfaları ve mobil uygulama ekranları/sayfalarıdır.

İlkbizde Veri Tabanı                 :Sistem dahilinde üyelerin yüklediği içeriklerin depolandığı, tasnif edildiği, sorgulanabildiği ve erişilebildiği İlkbizde’ye ait olan 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince korunan veri tabanıdır.

Kişisel Veri                                 :6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanunun m.3/d uyarınca kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi ile KVKK m.6/1’de sayılan özel nitelikli kişisel verilerdir.

 

  1. Sözleşmenin Konusu;

 

İşbu bireysel hesap/üyelik sözleşmesinin konusu, sözleşmenin tarafları olan İlkbizde ile hesap sahibi/üye arasındaki sistemde sunulan hizmetler yararlanma ve kullanmam şartları ile tarafların hak ve yükümlülüklerinin tespitidir. Kullanıcı tarafından elektronik ortamda işbu sözleşme hükümlerine onay verilerek sistem içerisinde yer alan kullanıma, hesap sahibi olmaya ve hizmetlere ilişkin İlkbizde tarafından açıklanan her türlü beyana uygun davranacağını ve açıklanan şartları kabul ettiğini, kabul ve taahhüt etmektedir.

 

  1. Bireysel Hesap Oluşturabilme Şartları;

 

  • Sistemde bireysel hesap açabilmek için;

-Reşit olmak (18 yaşını doldurmuş olmak),

-Akıl sağlığı yerinde olmak,

-İlkbizde tarafından iş bu bireysel hesap sözleşmesi kapsamında hesabın geçici olarak durdurulmamış veya hesabın kapatılmamış olması gerekmektedir.

Kullanıcı tarafından sistemde yer alan üyelik formu doldurulmadan ya da eksik veya gerçek dışı bilgilerle doldurularak ya da iş bu sözleşme kabul edilemeden bireysel hesap sahibi/üye olma hak ve yetkisine sahip olunamaz. Bireysel üyenin hak ve yükümlülükleri, başvuruda bulunana ait olup kısmen veya tamamen herhangi bir üçüncü şahsa devredilemez.

Yukarıdaki şartları taşımayan başvurular İlkbizde tarafından herhangi bir sebep gösterilmeksizin reddedilebilir veya ek şart ve bilgi talep edilebilir. Bireysel üyelik şartlarını üye olurken taşıyan ancak daha sonra yitiren üyenin hesabını ya da gerekli görmesi halinde üyenin hesabını İlkbizde kapatabilir, hesabı herhangi bir sebeple kapatılanın yapacağı yeni hesap açma talepleri İlkbizde tarafından kabul edilmeyebilir.

 

  • İlkbizde gerekli gördüğü takdirde gerekçe göstermeden, ihbar ve önelde bulunmadan,

tazminat, ceza vb. sair yükümlülüğü bulunmaksızın derhal yürürlüğe girecek şekilde işbu Bireysel Hesap/Üyelik Sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilir, bu fesih ile birlikte üyenin hesabını geçici olarak askıya alabilir veya kalıcı olarak tamamen kapatabilir.

 

  1. Tarafların Hak ve Yükümlülükleri;

 

5.1 Hesap Sahibi/Üyenin Hak ve Yükümlülükleri;

 

5.1.1 Üye tarafından iş bu bireysel hesap sözleşmesi elektronik ortamda onaylanarak sözleşmede ve sözleşmenin eklerinde belirtilen kullanım şart ve koşullarına, kurallarına, yürürlükteki tüm mevzuat hükümleri ile ahlak kurallarına uygun hareket edeceğini ve üye tüm şart ve kuralları anladığını ve onayladığını kabul ve taahhüt etmektedir.

5.1.2 Üye tarafından bireysel hesap açarak iş bu sözleşmenin onaylanması ile kendisine ait kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun gereğince sistemin veri tabanında depolanmasına onay verdiği kabul edilir. İlkbizde’nin resmi kurum ve kuruluşlarca usulüne uygun şekilde bilgi ve belge talep edilmesi veya açıklama yapılması istendiği durumlarda üyeye ait bilgileri resmi kurum ve kuruluşlarca paylaşılabileceği, bundan dolayı üyenin herhangi bir şikayet ya da tazminat talep etme hakkının olmadığı üye tarafından kabul ve taahhüt edilmiştir.

Üyenin sistem üzerinde verdiği ilanlarla ilgili olarak herhangi bir gerçek ya da tüzel kişilerin haklarının ihlal edildiği iddiası ile İlkbizde’ye dava yoluna başvuracağına dair herhangi bir ihbar ya da ihtarda bulunursa üyenin sisteme kayıt aşamasında bildirdiği bilgiler ilgili tarafa İlkbizde tarafından verilebilir.

5.1.3. Üyenin, İlkbizde hesabına giriş yaparken kullandığı "kullanıcı adı" ve "şifre"nin güvenliğini sağlamak kendi sorumluluğunda olup, "kullanıcı adı" ve "şifre"sini münhasıran ve münferiden kendisi kullanması, üçüncü kişilerden saklaması gerekmektedir. Bu konuda ihmal veya kusurlarından dolayı diğer üyelerin, İlkbizde’nin ya da herhangi üçüncü kişilerin uğradığı veya uğrayabileceği maddi, manevi her tür zararlardan üye sorumludur.

5.1.4. Üye, sistem içerisinde kendisi tarafından sağlanan bilgilerin ve içeriklerin doğru ve hukuka uygun olduğunu, söz konusu bilgi ve içeriklerin sistem üzerinde yayınlanmasının veya bu içeriklerle bağlantılı ürünlerin satışının ve teşhirinin, yürürlükteki mevzuat karşısında herhangi bir hukuka aykırılık yaratmadığını kabul ve taahhüt etmektedir. Üye tarafından sisteme yüklenen bilgilerin ve içeriklerin doğruluğunu İlkbizde’nin araştırma yükümlülüğü ve sorumluluğu olmadığı gibi, söz konusu bilgi ve içeriklerin yanlış veya hatalı olmasından veya yayınlanmasından dolayı ortaya çıkacak hiçbir zarardan sorumlu tutulamaz.

5.1.5. Üye, sistemdeki bireysel hesabını ve bu hesabın sağladığı hak ve yükümlülükleri hiçbir koşul ve şartta kısmen veya tamamen herhangi bir üçüncü kişiye devredemez.

5.1.6. Üye, mevzuatta yer alan hukuka uygun amaçlarla sistem üzerinde işlem yapabilir. Üyenin sistem üzerinde yaptığı her türlü işlem ve eylemdeki hukuki ve cezai sorumluluk kendisine aittir. Üye, sistemi kullanırken İlkbizde’nin veya başka bir üçüncü şahsın ayni veya şahsi haklarına, markasal haklarına, malvarlığına, kişisel verilerine tecavüz teşkil edecek nitelikteki sistem dâhilinde bulunan resimleri, metinleri, görsel ve işitsel imgeleri, video klipleri, dosyaları, veri tabanları, katalogları ve listeleri çoğaltmayacağını, kopyalamayacağını, dağıtmayacağını, işlemeyeceğini, başka veri tabanına aktarmayacağını veya bu nitelikte sonuçlar doğurabilecek şekilde sisteme yüklemeyeceğini; bu tür eylemler gerçekleştirerek herhangi bir ticari faaliyette bulunmayacağını; gerek bu eylemleri ile gerekse de başka yollarla doğrudan veya dolaylı olarak haksız rekabet teşkil eden davranış ve işlemler gerçekleştirmeyeceğini kabul ve taahhüt etmektedir. Üyenin iş bu hükme aykırı davranışları sebebi ile üçüncü kişilerin uğradıkları veya uğrayabilecekleri zararlardan dolayı İlkbizde doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5.1.7. İlkbizde, üyenin sadece ilgili ilanların içeriklerini öğrenme amacıyla ilanları görüntülemesine, sadece bir adet ücretsiz ilan yayınlamasına/verebilmesine ve İlkbizde arayüzünü kullanmasına izin vermekte olup, bunun dışında başkaca bir amaçla veri tabanı üzerinden belirli bir sayıda veya bütününe yönelik olarak ilanlara ulaşılmaya çalışılması, ilanların kısmen veya tamamen kopyalanması, bunların başka mecralarda doğrudan veya dolaylı olarak yayınlanması, derlenmesi, işlenmesi, başka veri tabanlarına aktarılması, bu veri tabanından üçüncü kişilerin erişimine ve kullanımına açılması, İlkbizde üzerindeki ilanlara link verilmesi de dahil olmak üzere benzer fiillerin işlenmesine İlkbizde tarafından izin verilmemekte ve rıza gösterilmemektedir. Bu tür fiiller hukuka aykırı olup; İlkbizde tarafından tespiti halinde gerekli talep, dava ve takip hakları saklıdır.

5.1.8. İlkbizde tarafından oluşturulan sistemin sadece üyeler arasında mal ve hizmetlerin satışına dair ilan verilmesine aracılık etmek olması sebebi ile üye tarafından sistem içerisindeki üçüncü şahısların yüklemiş olduğu ilanlardan aldığı mal ve hizmetlerdeki ayıplarla ilgili İlkbizde’nin herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve ilgili sair mevzuat kapsamındaki her türlü talep ve sorumluluğun muhatabının ilgili mal ve hizmetin satıcısına ait olduğunu ve bunlara ilişkin olarak her tür sorumluluk ve yükümlülükten İlkbizde’yi ibra ettiğini kabul ve taahhüt etmektedir. 

5.1.9. Üye, bireysel hesap oluşturma aşamasında sunduğu bilgilerin değişmesi halinde; yeni ve güncel bilgileri İlkbizde’ye gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür. Bildirmemesi halinde İlkbizde’nin uğrayacağı doğrudan ve dolaylı tüm zarar için hesap sahibine rücu etme hakkı saklıdır.

5.1.10.  Üyenin sisteme, İlkbizde’yi ya da üçüncü bir kişiye zarar verecek eylemlerde bulunması, sisteme orantısız yük bindirmesi, sisteme ya da kaynak kodlarına yetkisiz bir şekilde erişmesi, bu bilgileri kopyalaması, silmesi, değiştirmesi ya da bu yönde denemeler yapması, sistemin çalışmasını engelleyecek yazılımlar kullanması, kullanmaya çalışması veya her türlü yazılım, donanım ve sunucuların çalışmasını aksatması, bozulmasına yol açması, tersine mühendislik yapması, saldırılar düzenlemesi, meşgul etmesi veya bunlara sair surette müdahale etmesi, İlkbizde sunucularına erişim sağlamaya çalışılması kesinlikle yasaktır.

 

5.2. İlkbizde’nin Hak ve Yükümlülükleri;

 

5.2.1. İlkbizde tarafından iş bu bireysel hesap sözleşmesi kapsamında olan hizmetleri yine iş bu sözleşmede belirtilen koşullar dâhilinde yerine getirmeyi, iş bu sözleşme kapsamında belirtilen hizmetlerin sunulabilmesi için gerekli olan teknolojik altyapıyı tesis etmeyi ve işletmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. İşbu madde içerisinde belirtilen teknolojik altyapı tesis etme yükümlülüğü, sınırsız ve eksiksiz bir hizmet taahhüdü anlamına gelmemektedir; İlkbizde tarafından her zaman herhangi bir bildirimde bulunmadan iş bu bireysel hesap sözleşmesi ile belirlenen hizmetlerini ve teknolojik altyapısını durdurabilir veya son verebilir.

5.2.2. Tüm sistemin yönetim ve işletim yetkisi İlkbizde’ye ait olmakla birlikte sistemde sunulan hizmetleri, içerikleri, üyelerin sisteme yüklediği ilan ya da bilgileri İlkbizde silme, değiştirme, erişime kapatma hakkını saklı tutar. Bu hakkını İlkbizde herhangi bir bildirim ve önel verme şartına bağlı olmadan kullanabilir. Üye, İlkbizde tarafından talep edilen değişiklik ve/veya düzeltmeleri ivedi olarak yerine getirmek zorundadırlar. Üye tarafından bu talepler yerine getirilmezse ya da İlkbizde gerekli görüldüğü takdirde İlkbizde değişiklik ve düzeltme yapabilir. İlkbizde tarafından talep edilen değişiklik ve/veya düzeltme taleplerinin, üyeler tarafından zamanında yerine getirilmemesi sebebiyle doğan veya doğabilecek zararlar, hukuki ve cezai sorumluluklar tamamen üyelere aittir.

5.2.3. Üye tarafından sistem içeriğinde bulunan bilgilerin, ilanların yer aldığı sayfanın url’si, linki başka internet sitelerine veya sistemlere sadece referans kolaylığı sağlaması amacıyla gönderilebilir. İlkbizde bu gönderilen linkin içerdiği bilgilerin doğruluğu ve güvenilirliğini garanti etmez ve bundan doğacak zararlardan İlkbizde’nin sorumluluğu yoktur.

5.2.4. İlkbizdenin, yönetici ve çalışanlarının üyelerin sisteme yüklediği içerik ya da mesajların hukuka uygun olup olmadığını ya da gerçek olup olmadığını araştırma ve kontrol etme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak İlkbizde, iş bu bireysel hesap sözleşmesine aykırı olarak sistemin işleyişine ve hukuka aykırı olan, başkalarının haklarına zarar verebilecek, kişisel verilerin ve markasal hakların korunmasına, genel ahlak kurallarına aykırı olan mesajları, içeriklerin tespiti halinde istediği zaman ve şekilde erişimden kaldırabilir. Bu mesaj ve içeriği giren üyenin hesabına herhangi bir bildirim yapmadan ve süre vermeden İlkbizde son verebilir.

5.2.5. İlkbizdenin iş bu sözleşme kapsamında sunduğu hizmet "Yer Sağlayıcı" olarak faaliyet göstermekten ibaret olup İlkbizde sözleşme ile belirli sonuçların sağlanacağı ya da üretileceğini garanti etmez. İlkbizde ayrıca bakım, onarım çalışmaları, teknik aksaklıklar dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın herhangi bir sebepten ötürü Sözleşme kapsamındaki hizmetlerin geç verilmesi, kesintiye uğraması veya hizmetin verilmesi ile ilgili herhangi bir sorumluluk üstlenmemektedir.

5.2.6. İlkbizde, sistemin ve iş bu sözleşme kapsamında sunduğu hizmetlerin hatasız, kusursuz, kesintisiz, mükemmel olduğu veya üyenin kendine özel ihtiyaçlarını karşılayacağı şeklinde bir iddia veya taahhütte bulunmamaktadır. İlkbizde sistem üzerinde her türlü değişiklik, güncelleme ve benzeri çalışmalar yapabilir ve üye tarafından iş bu bireysel hesap sözleşmesinin elektronik ortamda onaylanması ile ve sistemi kullanmaya devam ettiği sürece, sistemi ve hizmetleri kullandığı haliyle (Olduğu Gibi) kabul etmiş sayılır.

            İlkbizde;

-Üyenin sistem ve hizmetleri kullanması, kullanmaması, yanlış kullanması veya iş bu sözleşmede belirtilen taahhüt ve yükümlülüklerini yerine getirmemesinden;

-Tüm donanım, sistem yazılımı/diğer yazılımlar ve ağ ilişkili işlevden ve bu nedenle ortaya çıkacak arızalardan;

-İletişim ağı (network), internet bağlantısı, bağlantı hatalarından;

-Sistem üzerinde gerçekleştirilecek her türlü değişiklik, güncelleme ve benzeri çalışmalar sonucunda oluşabilecek hata ve arızalardan;  

-Voltaj dalgalanmalarından, batarya ve elektrik kesilmelerinden, virüs bulaşmasından ve benzeri faktörlerden;

-İşletim sistemi uyumsuzluklarından ve bunlar haricinde de üyenin sistemi kullanmasını engelleyen uyumsuzlukların veya hataların ortaya çıkmasından kaynaklanan doğrudan veya dolaylı zararlardan, her türlü kar kaybı, veri kaybı, iş kaybı, itibar kaybı, beklenen tasarrufun kaybı, işin kesintiye uğraması gibi her türlü maddi, manevi ve mali zararlardan, bu kapsamda üye veya üçüncü bir tarafça yapılabilecek tazminat taleplerinden sorumlu değildir.

5.2.7 Üyenin başvurusu sırasında verilen bilgilerin yeterli, doğru veya güncel olmadığının yahut yanıltıcı ve kötü maksatlı olduğunun tespit edilmesi, hesap başvurusunda bulunan kişinin başvurusunun önceden reddedilmiş olması, hesabının devam ettiği süreçte üye hakkında şikayetler veya olumsuz yorumlar alınması ve benzeri sebeplerle; İlkbizde herhangi bir bildirim ve önel verme şartı bulunmadan, herhangi bir tazminat yükümlülüğü altında bulunmaksızın işbu sözleşmeyi feshederek üyenin hesabını kapatabilir. Hesabı kapatmadan önce İlkbizde tarafından gerekli incelemelerin yapılabilmesi için üyeden bilgi ve belge talep edilebilir ya da İlkbizde uygun gördüğü tedbirleri uygulayabilir. Hesabın kapatılması, geçici olarak durdurulması yahut Sözleşme’nin herhangi bir sebeple feshedilmesinin ardından İlkbizde kendi takdirine bağlı olarak, üyenin sistem üzerinden paylaşmış olduğu içerikler veya diğer paylaşımların akıbeti konusunda münhasıran karar verme yetkisine sahiptir. 

 

  1. Gizlilik Politikası;

 

İlkbizde, üyenin sisteme yüklediği kişisel bilgileri, içerikler ve ilanlarla ilgili bilgileri işbu sözleşmenin 5.1.2 bendi ve aşağıda yer alan şartlar kapsamında kullanabilir veya üçüncü kişilere açıklayabilir.

İlkbizde online reklamcılık ve pazarlama yapılabilmesi amacıyla siteye gelen kullanıcının hesap sahibi olmasalar dahi sitedeki davranışlarını tarayıcıda bulunan bir cookie (çerez) ile ilişkilendirme ve görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi ve hedef tamamlama sayısı gibi metrikleri temel alan yeniden pazarlama listeleri tanımlama hakkını haizdir. Daha sonra bu kullanıcıya sitede ya da Görüntülü Reklam Ağı’ndaki diğer sitelerde, kullanıcıların ilgi alanlarına göre hedefe yönelik reklam içeriği gösterilebilir.

Google ADS reklamlarının İlkbizde’ye yönlendirilmesi esnasında Google kullanıcıların tarayıcısına çerez yerleştirebilir veya bunlarda yer alan çerezleri okuyabilir veya bilgi toplamak amacı ile web işaretleri kullanabilir.

Üyenin ilanla ilgili olarak satıcı ile alıcı arasında mesajlaşmanın yapılabilmesi için üye, hesap girişi yapmayı ve alıcı ve satıcı sıfatıyla kendisinin telefon numarasının alıcı veya satıcı ile paylaşılmasını beyan, kabul ve taahhüt etmektedir.

6.2. İlkbizde iş bu bireysel hesap sözleşmesi ile belirlenen amaç ve kapsam dışında da “Hesap Sahibi” olma aşamasında talep edilen ad-soyad, telefon numarası, e-posta adresi gibi bilgileri; yürürlükte bulunan mevzuatta öngörülen koşullara tabi şekilde ve gerektiğinde ek onayları ve açık rızaları almak suretiyle sms, e-posta, site içi bilgilendirmeler ve benzeri yöntemlerle, tanıtım ve bilgilendirme amaçlı iletişim faaliyetleri, araştırma, pazarlama faaliyetleri ve istatistikî analizler yapmak amacıyla veya gerektiğinde “Hesap Sahibi” ile temas kurmak için kullanabilir. Yine yürürlükte bulunan mevzuatta öngörülen koşullara tabi şekilde ve gerektiğinde ek onayları ve açık rızaları almak suretiyle kişisel veriler aynı zamanda www.ilkbizde.com.tr süreçlerini iyileştirme amaçlı araştırmalar yapmak, veri tabanı oluşturmak ve pazar araştırmaları yapmak için İlkbizde’nin işbirliği içinde olduğu firmalara aktarılabilir, bu firmalar tarafından işlenebilir ve kullanılabilir.

6.3. Üyenin kişisel veri teşkil edebilecek ve kendisi tarafından sisteme üye olurken doldurulan formda yer alan kişisel bilgileri ile daha sonra sisteme girilen tüm verileri İlkbizde tarafından iş bu sözleşme kapsamında; sistemin işlerliğinin, hizmetlerin, içeriklerin sağlanması ve yukarıda sayılan amaçlarla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında toplanmakta ve işlenmektedir.

6.4. Üye, sistemi kullanması vesilesi ile eriştiği bilgileri İlkbizde’nin ifa ettiği amaçlara uygun olarak kullanmakla yükümlü olup, elde ettiği kullanıcılara veya üçüncü kişilere ait Kişisel Verilerin korunmasından, işlenmesinden, aktarılmasından ve KVKK kapsamındaki tüm yükümlülüklerden kendisinin sorumlu olduğunu, İlkbizde’nin kendi sistemlerinde internet sitesinin kullanımı için zorunlu olarak topladığı kişisel veriler dışındaki hiçbir kişisel veri için KVKK kapsamında herhangi bir yükümlülüğünün ve sorumluluğunun olmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Üye, kişisel verilerin korunması yükümlülüğüne aykırı hareket etmesi veya kişisel verileri işlemesi, aktarması veya sair surette bir işleme konu etmesi ve bu kullanımın bir ihlal meydana getirmesi durumunda, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun veya idari makamların veya mahkemelerin kişisel verilerle ilgili olarak verdikleri kararlar neticesinde İlkbizde’nin bir zarara uğraması durumunda bu zararın üyeden herhangi bir talep ve davaya gerek kalmaksızın rücu edileceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.5. Üye, bir Avrupa Birliği mukimi gerçek kişi olması durumunda kendi kişisel verileri ile ilgili olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun ve ikincil düzenlemeleri ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararlarının ve düzenlemelerinin uygulanacağını, çıkabilecek tüm hukuki sorunlarda kanunlar ihtilafı kurallarına bakılmadan Türk iç hukukunun uygulanacağını, 95/46/EC sayılı Avrupa Birliği Direktifi’nin ve Mayıs 2018 tarihinde Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Regülasyonu’nun (GDPR) uygulanmayacağını, Türk Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun’un kanunlar ihtilafı kaidelerinin uygulanmasını talep etmekten feragat ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.6. Üye İlkbizde hesabı veya yayınladığı ilanlar nedeniyle alenileşmiş olan kişisel verilerinin Google veya diğer arama motorları veya benzer verileri indeksleyen sistemler tarafından kaydedilmesi, işlenmesi, arama sonuçlarında çıkarılması gibi durumlar için İlkbizde’nin herhangi bir dahilinin, katkısının olmadığını, bundan dolayı oluşabilecek zararlardan İlkbizde’nin herhangi bir sorumluluğunun olmadığı, bu taleplerini başta indekslemeyle ilgili süreçlerde veri sorumlusu sıfatını haiz olan Google olmak üzere diğer arama motorları veya arama sistemleri, indeskleme sistemleri işleten veri sorumlusu gerçek ve/veya tüzel kişilere yöneltmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

  1. Fikri Mülkiyet Hakları;

 

www.ilkbizde.com.tr” isimli alan adı, bu alan adına bağlı alt alan adları ve “İlkbizde” isimli mobil uygulaması, İlkbizde Veri Tabanı, İlkbizde Arayüzü, tasarım, metin, url adresleri, html kodu ve diğer tüm kodlar ile sistem dahilinde erişilen veya hukuka uygun olarak kullanıcılar tarafından sağlanan bilgiler ve sistemde yer alan tüm içerikler İlkbizde’ye aittir. İlkbizde tarafından oluşturulmuş ve lisans altına alınmıştır.

Üye, yukarıdaki paragrafta yer alan İlkbizde’ye ait olan fikri mülkiyet haklarına tabi olan tüm verileri alıntılamak, kopyalamak, satmak, işlemek, paylaşmak, dağıtmak, sergilemek veya başkasının İlkbizde’nin hizmetlerine erişmesi veya kullanmasına izin verme hakkına sahip değildirler. İş bu sözleşme ile üyeye sistem tarafından sunulan hizmetlerin sınırlı kullanımına dair başkasına devredilemeyen, başkası tarafından kullanılamayan, üyeye ait bir hak sunmaktadır.

 

  1. Sözleşmede Yapılacak Değişikliklerde Usul;

 

İlkbizde tarafından gerekli görüldüğü takdirde tek taraflı olarak üyeye herhangi bir bildirim ve önelde bulunma şartı olmaksızın iş bu Bireysel Hesap/Üyelik Sözleşmesini uygun göreceği herhangi bir zamanda sistemde yayınlayarak değiştirebilir. Değişen hükümler sistemde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer, değişiklik dışında kalan hükümler aynen geçerli olup hüküm ve sonuçlarını doğurmaya devam edecektir.

Sözleşmede yapılan değişiklik üyenin onayını gerektiriyorsa üyeye sistemden üzerinden duyurularak yeniden onayı alınabilir, bu halde yeni şartlar onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Üyenin onayı gerekmeyen sözleşme değişiklikleri ise üyeye sadece sistem üzerinden duyurulur, bu halde ise yeni şartlar sistemde duyurulduğu tarihte yürürlüğe girer.

İş bu Bireysel Hesap/Üyelik Sözleşmesi, üyenin tek taraflı beyanları ile değiştirilemez.

 

  1. Mücbir Sebepler;

 

Mücbir sebep sayılan (doğal afetler, yangın, grev, lokavt, terör hareketleri, alt yapı ve internet sorunları, sistemi geliştirme ve güncelleme çalışmaları sürecinde meydana gelebilecek kesintiler ve sair hukuk düzenince mücbir sebep sayılan) tüm durumlarda İlkbizde iş bu bireysel hesap/üyelik sözleşmesinin üzerine yüklediği yükümlülüklerden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme durumunda herhangi bir sorumluluğu olmayacak olup üye tarafından İlkbizde’den herhangi bir ad altında tazminat talep edilemeyecektir. Mücbir sebep ortaya çıktıktan sonra İlkbizde mümkün olan en kısa zamanda durumu karşı tarafa bildirecektir. Yine mücbir sebebi oluşturan sebep ortadan kalkar kalkmaz edimini kaldığı yerden ifa etmeye devam edecektir.

Geçici ifa imkânsızlığının 30 günden fazla sürmesi hâlinde her iki taraf, iş bu kurumsal üyelik sözleşmesini tazminat veya herhangi bir ek yükümlülük olmaksızın bildirimsiz ve önelsiz feshetme hakkı bulunacağını kabul ederler.

Mücbir sebep nedeniyle edimin ifası sürekli olarak imkânsız hâle gelmiş ise, Türk Borçlar Kanunu madde 136 uyarınca borç, edimin ifasının imkânsız hâle geldiği tarihte kusursuz ifa imkânsızlığı nedeniyle sona erecek ve kanuni hükümler uygulama alanı bulacaktır.

 

 

  • Uygulanacak Hukuk ve Yetki;

 

Yukarıda şartları belirlenen iş bu bireysel hesap/üyelik sözleşmesinin uygulanması sırasında çıkabilecek tüm uyuşmazlıklarda, sözleşmenin taraflarında yabancılık unsuru bulunsa dahi Türk İç Hukuku uygulanacaktır.

Bireyse hesap/üyelik sözleşmesinin uygulanmasından dolayı doğan veya doğabilecek her türlü ihtilafın hallinde Konya Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

 

  • Yürürlük;

 

Bireysel hesap/üyelik sözleşmesi, üyenin sisteme ilk üye olurken elektronik ortamda iş bu sözleşmeye onay verdiği tarih ve saatte elektronik ortamda akdedilerek yürürlüğe girmiştir. Bireysel Hesap/üyelik Sözleşmesinin herhangi bir hükmünün geçersizliği, mevzuata aykırılığı veya uygulanabilir olmaması sözleşmenin geri kalan hükümlerinin yürürlüğünü ve geçerliliğini etkilemeyecektir.